English

www.ornamentica.ro trafic.ro

Istoricul mobilierului pictatDespre produsele noastreDespre artistContact

Pat cu tablii pictate

Pat

Pat din lemn masiv de stejar ale carui tablii si laterale au fost pictate. A fost pictat pentru sotia printului Gheorghe Sturdza si se afla la resedinta acestuia din Ruginesti-Lac Bicaz.
Doamna si-a ales aceasta culoare de fond (terracota un pic rose)Pentru ca patul are tabliile de la cap si picioare de dimensiuni standard (nu mai inalte) nu puteam sa fac o pictura doar sub canelura tabliei (riscam ca pictura sa fie acoperita de saltea), asa ca am ales sa pictez mai ales “coamele” tabliilor care se vad bine indiferent cat de groasa este salteaua. Asa cum s-a dorit am pictat flori si pasari, un model fin, in culori un pic fanate. A fost destul de dificil sa armonizez culoarea de fond aleasa si care e dominanta cu acele culori din interiorul prezentat mie ( e vorba despre proportia dintre culoarea dominanta de fond si culorile motivelor ce puteau fi pictate pe o suprafata relativ ingusta). Ca atare am incercat sa compensez disproportia folosind cat mai mult rosul burgundy care se potriveste si cu rozul, cu verdele inchis-vanatoresc, cu celelalte mici pete de culori mai deschise din motivele patului, precum si cu nuantele din perdele si cuvertura patului.
Ulterior picturii am dat toate suprafetele cu un lac mat, ecologic, pe baza de apa si care are si proprietati anticari(500)

Indisponibil

Pat

Pat

Pat

Pat

Pat

Pat

Pat