English

www.ornamentica.ro trafic.ro

Istoricul mobilierului pictatDespre produsele noastreDespre artistContact

PREJMER-FATADA CASEI INAINTE DE RESTAURARE

PREJMER-FATADA

Casa din Prejmer nr. 13 este monument national si monument UNESCO, avind ca an de constructie anul 1777.
Detalii despre constructia ei si specificul arhitectural ce o face sa fie incadrata pe aceste liste le puteti gasi in bara de sus a sitului "Atelierul din Prejmer"
La momentul cumpararii casa suferise modificari si asa zise imbunatatiri care nu au facut decit sa contribuie la degradrea ei, atit fizica cit si estetica.
Tencuielile cu ciment nu au mai permis peretilor sa respire, contribuind la infiltrarea apei pe inaltimea lor.
Casetele rosii de sub ferestre, pilastrii portilor si baza zidurilor (facute cu mortar cu ciment)au avut acelasi rol, nemaivorbind de aspectul estetic complet inafara traditiei.
Dupa indepartarea straturilor succesive de cirpaceli si zugraveli s-a ajuns la zugraveala de baza care era alb cu ocru-galben si s-a constatat gradul mare de deteriorare a zidurilor, nevoia imperioasa de a consolida structura de rezistenta cu tiranti, refacerea profilaturilor timpanului, fatadei si portilor.
Dar inainte de orice trebuiau indepartate toate sursele de apa ce se puteau infiltra in pereti. Pentru aceasta s-au facut drenuri de colectare pentru apele din pinza freatica, s-au reparat acoperisurile si s-a refacut intreg sistemul de colectare al apelor pluviale

PREJMER-FATADA

PREJMER-FATADA

PREJMER-FATADA

PREJMER-FATADA

PREJMER-FATADA

PREJMER-FATADA

PREJMER-FATADA

PREJMER-FATADA

PREJMER-FATADA