English

www.ornamentica.ro trafic.ro

Istoricul mobilierului pictatDespre produsele noastreDespre artistContact

INTERIORUL CETATII

INTERIORUL

Zidurile cetatii dateaza din perioada primei invazii turcesti, 1425-1505 si au 12 m inaltime.Cetatea fiind conceputa spre a servi de refugiu si aparare pentru populatia satului pe timp de razboi este structurata pe doua incinte.
Cea de-a doua poarta avea functie de aparare precisa, asigurata de hersa - un gratar din lemn intarit cu benzi din fier ascutite la partea de jos. Coborita fulgerator, aceasta izola avangarda asediatorilor de grosul ostirii.
Un drum de straja folosea pentru aprovizionarea luptatorilor de la creneluri. Pe linga gurile de foc fixate in ziduri, in cetate se afla un dispozitiv de lupta neobisnuit: vestita orga a mortii. Formata din mai multe arme asezate la un loc, care trageau toate deodata, ea producea dusmanului o mare panica si pierderi grele.
Zidul incintei principale este intarit la exterior prin citeva bastioane de forma aproximativ cilindrica. Zidurile incintei principale circulare dispuneau de guri de tragere, pastrate pina astazi, prin care satenii se puteau apara tintind cu arcuri, ulterior cu arme de foc.
La interior zidul este captusit cu 272 de camari dispuse asimetric pe trei si patru niveluri,

INTERIORUL

INTERIORUL

INTERIORUL

INTERIORUL

INTERIORUL